Kabelarbejde

Kabelarbejde & kabelnedgravning

I forbindelse med kabelarbejde skal der oftest laves noget forberedende arbejde

Det kunne eksempelvis være opgravning, anlægsopgaver, træk eller blæsning af kabler. Vi står naturligvis også klar til at yde hjælp med rådgivning, planlægning og projektledelse af al kabelarbejde. Uanset hvilket slags kabelarbejde du har brug, kan vi hjælpe dig. Dette er blot et udsnit af hvilke slags kabler vi arbejder med.
 

Vi arbejder eksempelvis med følgende kabler
 

Patchkabel

Arbejder du med netværk eller it til daglig, virker patchkabel måske bekendt. Det gør det fordi patchkabel også er kendt som netværkskabel eller internetkabel. Patchkabler bruges eksempelvis på både små og store kontorer da de er velegnet til almindelig netværksbrug. Patchkablet bruges til at forbinde switch med routere i netværk og endda til tider forbinde computere uden et hotspot, som en router. Patchkabler bør behandles mere varsomt end almindelige strømførende kabler, da de mere skrøbelige, grundet de 8 ledere i steder for 3 ledere i strømkabler.
 

PDS kabel

Til netværk kan PDS kabler med fordel også bruges i travle kontormiljøer. De er produceret en smule anerledes, da lederne er snoet om hinanden, med formålet at mindske elektromagnetiske forstyrrelse, da ubeskyttet kabling, kan forstyrre hinanden, hvis de ligger tæt op af andre kabler.
 

Lyslederkabel

Et lyslederkabel eller optisk fiber er lavet i glas eller plastik og bruges primært i telekommunikation, da overførselshastigheden på lyslederkabel er lynhurtigt og det lave tab. Udover at bruges i telekommunikation, kan lyslederkabel også bruges i lydsystemer. Eftersom lyslederkabel overfører data ved hjælp af lysledere er dette kabel en anelse mere skrøbeligt end almindelige kabler og bør behandles med rette omhu.
 

Søkabel

Et søkabel er et meget omfattende kabel som både kan levere internet, telefon, dataoverførsel og strøm. I søkabler bruges fiberteknik oftest, da det har en høj hastighed og lav tabsevne. Søkabler bruges både til at forbinde lande med kabel men også til at føre kabel ud til vindmøller og andre stationer ude i vandet. Det første søkabel blev installeret mellem England og Frankrig i 1850 som var udelukkende kobber. Siden da har det været brugt over hele verdenen hvor optiske kabler siden hen er blevet implementeret. Et moderne har 1-2 lysledere som blandt andet kan styre en vindmølle og sende væsentlig data tilbage til fastlandet.
 

 

Kabel fra Lemo

Når der skal bruges større løsninger i audio/video opgaver, kan kabler fra Lemo bruges med fordel, da de producerer de førende kabler til netop denne opgave. Kabler fra Lemo leder både strøm, video, audio og data med den seneste teknologi. Kablerne fra Lemo bruger en låsemekanisme som udelukker risikoen for afbrydelse ved vibrationer, stød eller træk i kablet. Denne mekaniske øger ikke kun driftsikkerheden, men øger også brugervenligheden ved hurtig opsætning af systemer og gør det muligt at sætte op i blinde. Lemo kabler bliver blandt andet brugt at SONY og i DR Byen til deres koncerter og mange tv-optagelser som hele tiden kræver den højeste standard og hvor fejl ikke accepteres.